Bra på fördjupad analys kring klimatpolitik kopplat till näringslivet?

Vi söker dig som har goda kunskaper om klimat- och miljöpolitik, samt har en bred förståelse för de omvärldsfaktorer och styrmedel som påverkar omställningens riktning och tempo. Vi erbjuder dig att bidra med analys och därmed möjligheten att driva frågor i gränssnittet mellan näringsliv och politik.  

Klimatmålen kräver utveckling, av oss alla. Nu. Denna utveckling innehåller stora möjligheter för de företag som vågar och vill. Transformity stöttar dessa företag. Vi gör det genom företagsnätverk, internationella projekt och enskilda samarbeten. Vi driftar bland annat Hagainitiativet, och driver flera spännande internationella projekt med fokus på cirkulära affärsmodeller, omställningens behov av kompetenser, samt fossilfria värdekedjor.

Vi söker en erfaren kollega som tillsammans med oss vill arbeta med klimat- och miljöpolitik i Sverige, Norden och EU, samt bidra med en fördjupad analys inom detta område.  Vi ser gärna att du har:

  • Relevant akademisk examen med företrädesvis samhällsvetenskaplig eller nationalekonomisk inriktning  
  • 5–10 års erfarenhet av klimat-, energi- och/eller hållbarhetsfrågor, och gärna med inriktning mot politik och styrmedel 
  • erfarenhet av arbete med EU-frågor eller arbete i Riksdagen, Regeringskansliet och/eller någon annan relevant del av den offentliga sektorn
  • ett intresse och god förståelse för politiska processer i Sverige och i EU 
  • ett eget driv och gott självledarskap 
  • förmåga att formulera dig väl i tal och skrift, samt goda kunskaper i svenska och engelska 
  • integritet och förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter 

Det är även meriterande om du har tidigare konsulterfarenhet.  

Vi erbjuder förmånliga villkor, flexibla arbetstider och goda möjligheter till hybridarbete.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vårt företag. 

Om du är intresserad är du välkommen att skicka CV och personligt brev till info@transformity.se . Vi genomför intervjuer löpande under mars.

För frågor kontakta Ulrika Erkenborn Rugumayo på mobil 070-143 22 22 eller ulrika.erkenborn.rugumayo@transformity.se