Vi söker erfaren kollega med kunskap om klimatpolitik

Vi söker dig som har kunskap om klimat- och miljöpolitik och har god förståelse för de omvärldsfaktorer som påverkar klimatomställningens riktning och tempo. Vi är ett företag som drivs av engagemang för att bidra till en hållbar samhällsomställning och vi söker dig som vill vara med på resan att bygga upp en verksamhet som transformerar samhällen. Vi arbetar med klimatomställning genom samarbeten, affärsutveckling, kommunikation och påverkan.

Under detta årtionde kräver klimatet en snabb omställning för alla samhällsaktörer – företag såväl som offentlig verksamhet. På Transformity gör vi vad namnet säger – vi transformerar samhällen. Tillsammans utvecklar vi samhället och näringslivet i linje med 1,5-gradersmålet och de globala hållbarhetsmålen – vi utmanar, samarbetar och skapar värde. Transformity drivs av nyskapande affärer för den stora transformationen.

Just nu söker vi en erfaren kollega som tillsammans med oss kommer att arbeta i gränssnittet mellan näringsliv och politik i Sverige, Norden och EU.

Vi ser gärna att du har:

  • relevant akademisk examen med företrädesvis samhällsvetenskaplig eller nationalekonomisk inriktning
  • 5 – 10 års erfarenhet av klimat-, energi eller hållbarhetsfrågor, gärna med inriktning mot politik och styrmedel
  • erfarenhet av arbete med EU-frågor eller av arbete i riksdagen, regeringskansliet eller någon annan relevant del av den offentliga sektorn
  • ett intresse för och har god förståelse av politiska processer i Sverige och i EU
  • ett eget driv och gott självledarskap
  • förmåga att formulera dig väl i tal och skrift samt att du har goda kunskaper i både svenska och engelska
  • integritet och förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och driver verksamheten framåt. Det är därför en förutsättning att du är bra på att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt och håller uppsatta mål och deadlines med hög kvalité. Du har ett sinne för ordning och struktur, är noggrann samt att du gärna delar med dig av dina tidigare erfarenheter och kunskaper till kolleger. Det är meriterande om du har tidigare konsulterfarenhet.

Vi erbjuder förmånliga villkor, flexibla arbetstider och goda möjligheter till hybridarbete. Trots ofta högt tempo och periodvis hög arbetsbelastning är det självklart för oss att också ha roligt på jobbet samt att det ska gå att kombinera karriär med familjeliv och en aktiv fritid.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Om du är intresserad är du välkommen att skicka din ansökan och personliga brev till info@transformity.se . Vi genomför löpande intervjuer under november.

För frågor kontakta Ulrika Erkenborn Rugumayo, mobil 070-143 22 22,  ulrika.erkenborn.rugumayo@transformity.se